Arkiv

Nya gipstekniker 2016


Foto: Jesper Arvidsson

Klicka här för större bild

Hej alla medlemmar!
Jag (Anna-Karin Krusefeldt) och( Jennie Andersson) vill passa på att tacka för oss som ordförande och /Vice ordförande för dessa fyra år i styrelsen.

Det har varit roligt och intressant att ta del av styrelsearbetet med allt vad det innebär , samt alla mail från medlemmar men även icke medlemmar som främst söker efter vidareutbildningar inom gipsyrket. Jag har då bla kunnat hänvisa vidare till Per Flink i Malmö eller hemsidan där vissa utbildningar lagts ut. Vi i styrelsen har på ett eller annat sett hörts eller träffats regelbundet under dessa år och det har varit väldigt givande och trevligt, vi kommer att sakna det hela men vet att allt har ett slut …så även detta.

Så nu önskar vi lycka till med den nya konstellationen i styrelsen och ser fram emot att sitta ned bland publiken och luta oss tillbaka och bara lyssna på kommande årsmöten.men först ses vi i Lund den 21-22/9 då vi hoppas på ett stort deltagarantal.Väl mött!

Mvh Anna-Karin Krusefeldt Ordförande

Stort tack alla medlemmar för de fina tavlorna.
/Anna-Karin och Jennie

Nya gipstekniker efter genomförd utbildning i Malmö 2014


Foto: Jespers Foto & Repro


Hej alla gipsare runt om i landet!

Hoppas ni mår bra och att ni har mycket jobb.men framför allt roligt på jobbet.
Jag vet inte hur ni uppfattade Marianne Dalene, kvinnan som föreläste om isocyanater i Hässleholm 2011. Hur hon än uppfattades får ju handhavandet av syntetgipsar inte bli något godtyckligt, utan det måste finnas riktlinjer som vi ska följa och förlita oss på.
Jag har varit i kontakt med arbetsmiljöverket som hänvisar till denna sida som GävleDala Företagshälsovård tagit fram och använder som hanteringsinstruktioner, www.gdfh.org/plastgips.htm. Anledningen till att vi tar upp detta är signaler från både gipsande personal och från gipsföretag att förvirring råder.skriv gärna och berätta hur ni gör.

Med vänliga hälsningar / Styrelsen
Hej allihop!
Hoppas ni mår bra därute i landet!

Analysrapport från Norrköping
I Norrköping har Angelo varit med i en mätning av damm och isocyanater i samband med gipsning som utförts 2013 av Manpower Hälsopartner AB/ arbetsmiljöingenjör Weine Isacson.

Gipsa lugnt! / hälsningar Styrelsen

Rapport efter yrkeshygienisk mätning av damm samt isocyanater vid ortopedmottagningen, ViN, 20130513

Analysrapport
Problem vid gipsning på akutmottagningar i Sverige
Artikel i Dagens Medicin
Brev till Socialstyrelsen

Nya gipstekniker efter genomförd utbildning i Malmö 2012

26 st glada nya Gipstekniker 2010